top of page

Pečeni ovseni kosmiči

  • Writer: UHR
    UHR
  • Jun 1, 2020
  • 1 min read

Navdih za pripravo tega zajtrka je bil eden izmed receptov ustvarjalcev Midva kuhava. Super enostavni polnovredni obrok je še kako primeren za začetek dneva. Ampak v resnici se dobro obnese tudi kdaj kasneje. No, saj, to je to… Zajtrk do večera! Če recimo pečene ovsene kosmiče nadrobite v kakšen fensi šmensi kozarec, obložite s sadjem in prelijete z mlekom, jogurtom, skyrom ali morda celo oplemenitite s kokosovo smetano, se hitro spremeni tudi v odlično in sladico. Zaželeno je, da v kuhinji pustite svoji domišljiji in kreativnosti prosto pot.


ree

Sestavine:

3 zrele banane

300 ml mleka z manj maščobe

2 jajci

1 žlička vaniljeve esence

50 g masla

270 g polnozrnatih ovsenih kosmičev

1 žlička pecilnega praška

1 zvrhana žlička mletega cimeta

2 ščepca soli


Priprava:

Na vrsti so mokre sestavine. Jajci, skupaj s pretlačenimi bananami stepi v penasto maso. Dodaj mleko, vaniljevo esenco in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešaj.


V drugi posodi združi suhe sestavine: polnozrnate ovsene kosmiče, pecilni prašek, mleti cimet in sol. Te sestavine dobro premešaj in jih dodaj k mešanici mokrih sestavin.


Uporabi manjši in višji pekač. V namaščenega z maslom zlij dobljeno maso. Pečico predhodno ogrej na 180°C. Peci 40 minut.


Pečene ovsene kosmiče ohlajene nareži na poljubno velikost.


Predlog za serviranje:

Kos pečenih ovsenih kosmičev postavi na krožnik. Obloži ga z izbranim sadjem, če je le mogoče svežim in sezonskim, vse skupaj pa prelij z mlekom ali lahko jogurtom.


Za bolj prefinjen izgled ali v primeru, da pečene ovsene kosmiče postrežeš kot sladico, pa namig za serviranje najdeš v uvodu te objave.


ree

Comments


Zadnje objave

© 2020 Avokavo

bottom of page