Pečeni ovseni kosmiči
- UHR

- Jun 1, 2020
- 1 min read
Navdih za pripravo tega zajtrka je bil eden izmed receptov ustvarjalcev Midva kuhava. Super enostavni polnovredni obrok je še kako primeren za začetek dneva. Ampak v resnici se dobro obnese tudi kdaj kasneje. No, saj, to je to… Zajtrk do večera! Če recimo pečene ovsene kosmiče nadrobite v kakšen fensi šmensi kozarec, obložite s sadjem in prelijete z mlekom, jogurtom, skyrom ali morda celo oplemenitite s kokosovo smetano, se hitro spremeni tudi v odlično in sladico. Zaželeno je, da v kuhinji pustite svoji domišljiji in kreativnosti prosto pot.

Sestavine:
3 zrele banane
300 ml mleka z manj maščobe
2 jajci
1 žlička vaniljeve esence
50 g masla
270 g polnozrnatih ovsenih kosmičev
1 žlička pecilnega praška
1 zvrhana žlička mletega cimeta
2 ščepca soli
Priprava:
Na vrsti so mokre sestavine. Jajci, skupaj s pretlačenimi bananami stepi v penasto maso. Dodaj mleko, vaniljevo esenco in stopljeno maslo ter vse skupaj dobro premešaj.
V drugi posodi združi suhe sestavine: polnozrnate ovsene kosmiče, pecilni prašek, mleti cimet in sol. Te sestavine dobro premešaj in jih dodaj k mešanici mokrih sestavin.
Uporabi manjši in višji pekač. V namaščenega z maslom zlij dobljeno maso. Pečico predhodno ogrej na 180°C. Peci 40 minut.
Pečene ovsene kosmiče ohlajene nareži na poljubno velikost.
Predlog za serviranje:
Kos pečenih ovsenih kosmičev postavi na krožnik. Obloži ga z izbranim sadjem, če je le mogoče svežim in sezonskim, vse skupaj pa prelij z mlekom ali lahko jogurtom.
Za bolj prefinjen izgled ali v primeru, da pečene ovsene kosmiče postrežeš kot sladico, pa namig za serviranje najdeš v uvodu te objave.










Comments